Спалната соба е една од најимнтимните простории во домот, која ја користат само членовите на семејството и тоа после долг напорен ден. Токму заради тоа таа со својот дизајн треба да овозможи релаксација, одмор и пријатни моменти.
Плакарот со лизгачки врати идеално се прилагодува во пространа или мала соба, совршено одговарајќи на уникатните потреби на “неа“ и “него“.