Детската соба е уникатно и значајно царство во рамките на домот поради една величевствена причина.

Таа треба да одговори на сите потреби и желби на најмалите и најмилите членови на семејството вклучувајќи ја и нивната фантазијa.

Tокму заради тоа e најголем предизвик за нашите дизајнерите.
Тие со посебно внимание ја оформуваат целата соба создавајќи уникатна топла атмосфера обрнувајќи внимание на фунционалноста и дизајнот на секое детско катче.

Со правилно планирање, плакарот несомнено има многу важна улога во целата приказна прифаќајќи го сиот оној неред или креативен хаос од облека, играчки, книги.....воедно неговиот фронт може да го истакне или прикрие меѓу ѕидовите.