Кога се работи за ходник веројатно нема потреба од убедување дека плакарот со лизгачки врати е најпрактичното парче мебел во него.

Впрочем, плакарот во ходник освен што треба да ги задоволи потребите на сите членови од семејството поврзани со влегување и излегување од домот,
треба да Ви послужи и за одлагање на облеката на Вашите гости.

Исто така неретко е единствениот плакар во нечиј дом со мали размери. Успешно уреден плакар го може сето ова и повеќе.