Дневниот простор треба да биде најпретставителен но и најфункционален дел од домот во кои се поминува значителен дел од времето во заеднички, весели моменти исполнети со смеа, среќа, радост....

Просторен дел во кој ентериерот преоѓа во преден план и ги истакнува вкусовите на семејството и доблестите на дизајнерот.
Освен добро познатите комоди за дневниот простор, плакар со лизгачки врати со минималистички или впечатлив дизајн може совршено да се вклопи во целиот ентериер и во голема мера да Ви го олесни одлагањето на секаков вид на потреба.