Кујната од секогаш била централен дел на еден семеен дом која ги соединува неговите членови со опојните мириси и бои на храната, зачините и оброците, будејќи пријатни чувства на припадност, заедништво, слога, радост....

СДИ во својот асортиман вклучува и дизајн и изработка на модерни, персонализирани кујни.
Со посебен акцент на дизајнот, но и на основните кујнски правила од кои произлегува една функционална кујна.

СДИ препорака: вклучување на остава во вид на плакар со лизгачки врати во кујната е одлично решение како за пространа и широка кујна така и за основна ,минималистичка варијанта.